2022. szeptember 9. és 11. között rendezik meg a XXIV. Szarvasi Szilvanapo kat. A háromnapos [...]
2011-ben Csasztvan András kezdeményezésére szakmai munkacsoport alakult Szarvason, annak érdekében, hogy összegyűjtse azokat az információkat, dokumentumokat, melyek alátámasztják, [...]
Szilágysomlyó Szilágysomlyó város Romániában, Szilágy megyében fekszik. A két település 1995-ban írt alá testvérvárosi megállapodást [...]
Prohászka Béla a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségének alelnöke, Venesz díjas Olimpiai Aranyérmes Mesterszakács [...]
IdeSüss Ildikó? Mit takar a név? Idesüss Ildikó – a Viasat3 csatorna által 2017-ben meghirdetett [...]
Miért jó szilvával ’dolgozni’, sütni? 2016-ban először voltam a szilvanapokon a zsűriben, örömmel teszek eleget [...]
Hozzávalók: 30dkg liszt 10 cs sütőpor 8 dkg porcukor csipet só 12 dkg sertészsír vagy [...]
Mit jelent Ön számára a szarvasi Szilvanapok? Hagyományt, találkozásokat, együttléteket, jókedvet, vidámságot. Ma már nyugodtan [...]
A befőzésről A cukorral való gyümölcstartósítás egyik módja a befőzés.A parasztháztartásokban cukor e célra az [...]
Nyersen: Augusztus és szeptember magasságában legjobb, ha nyersen fogyasztod a szilvát, hiszen ebben a formában [...]
Hozzávalók: 60 dkg finom liszt 30 dkg kiolvasztott sertésháj J 2 dl kefir vagy tejföl [...]
Hozzávalók: 3 összmarék liszt, 2 tojás, 8 közepes nagyságú krumpli, 1 kg szilva, 2 evőkanál olaj, [...]