Látványkonyha 2018

Ízek mindenek felett...

A XXI. szarvasi Szilvanapokon különleges ételeket készítettek a térség településeinek polgármesterei valamint a testvérvárosi delegációk vezetői is Prohászka Béla - Venesz-díjas mesterszakács, a Magyar Nemzeti Hungarikumok és Értékek Szövetség alelnökének vezetésével. A látogatók nem csak az ételkészítés menetét kísérhették figyelemmel, hanem a végeredményt is megkóstolhatták. Az ételsorban természetesen speciális szilvás ételek is szerepeltek. A gasztrofesztivál utolsó napján a hagyományokhoz híven Babák Mihály - városunk polgármestere is közreműködött a finomabbnál finomabb szilvás ételek elkészítésében.

Látványkonyha képekben:

LÁTVÁNYKONYHA XXI.SZILVANAPI MENÜAJÁNLATAI:

Járási települések menüje:

10:00 Szarvasi serpenyőben pirított harcsafalatok szilvaágyon

10:25 Örménykúti kacsajava mozzarellával és aszalt szilvával

10:50 Békésszentandrási fokhagymás sertéskaraj vele sült szilvával

11:15 Csabacsűdi libának legjava kerti szilvával

11:40 Kardosi betyáros aprópecsenye lángoló szilvapálinkával

12:05 Szarvasi-járási hétfűszeres pulykajava vörösboros aszalt szilvával

12:30 Hunyai pácolt sertésjava piros paprikával. szilvás cikkekkel

12:55 Kardosi mézes jérceragu kékszilvával

 

Testvérvárosok menüje:

14:00 Ötfűszeres kínai jércefalatok szecsuáni borssal

14:25 Poprádi Ringlószilvás Szűzérmék

14:50 Szilágysomlyói Vaslapon izzasztott aprópecsenye

15:15  Businei Csirkemell kockák bazsalikomos paradicsommal és szilvaraguval

15:40 Szenegyházi Pulykakockák kisüsti pálinkával

16:05 Keurui Afrikai harcsa polentával

16:30 Baróti Jércemell falatok kékszilvával

16:55 Élesdi Kacsajava gyömbéres szilvás csatnival